NU.nl: Judoka Uilenhoed terug op EK

3 maart 2010 - NIEUWEGEIN  - Judoka Carola Uilenhoed maakt in april haar rentree op de Europese titelstrijd in Wenen. Bondscoach Marjolein van Unen liet woensdag weten de zwaargewicht te hebben opgenomen in haar selectie.

Wegens een blessure aan de knie kwam Uilenhoed de afgelopen twee maanden niet in actie in de wereldbekerwedstrijden.

De Haagse liep wegens uiteenlopende kwetsuren de laatste twee edities van het EK mis. In 2006 en 2007 behaalde ze zilver.

Opvallend is bij de vrouwen vooral de uitverkiezing van Juul Franssen (-57 kg). De 20-jarige judoka, onlangs bij de WB in Warschau goed voor zilver, maakt in de Oostenrijkse hoofdstad haar debuut op een internationaal titeltoernooi.

Grol

Bij de mannen keert Henk Grol (-100 kg) terug. In augustus van het afgelopen jaar won Grol met een zware knieblessure zilver op de wereldtitelstrijd in Rotterdam. Inmiddels is zijn knie genezen, maar houdt een probleem met de schouder hem van de mat.

Bondscoach Maarten Arens: ''Henk heeft sinds het WK aan geen wedstrijd meer meegedaan. We hopen daarom dat hij voor het EK nog ergens op de mat kan verschijnen, al was het alleen maar om aan enkele nieuwe regels te wennen.''

Voltallige selectie

Nederland reist met een bijna voltallige selectie naar Wenen. Alleen in de -66 kg bij de mannen is geen kandidaat aangewezen.

Vrouwen: Birgit Ente (-48), Kitty Bravik (-52), Juul Franssen (-57), Elisabeth Willeboordse (-63), Edith Bosch (-70), Marhinde Verkerk (-78), Carola Uilenhoed (+78).

Mannen: Jeroen Mooren (-60), Dex Elmont (-73), Guillaume Elmont (-81), Marvin de la Croes (-90), Henk Grol (-100), Grim Vuijsters (+100).


Bron: NU.nl


Website door Siteraise