NU.nl: Mooren hoopte op ander WK

12 september 2010 - TOKIO - Jeroen Mooren reisde naar de WK in Tokio met het idee dat hij een medaille kon winnen als echt alles mee zou zitten. Hij besloot maar van wedstrijd tot wedstrijd te leven nadat de loting voor de klasse tot 60 kilogram ongunstig voor hem was uitgepakt.

Die tactiek werkte zondag tot tweemaal toe. Tijdens zijn derde optreden in het Yoyogi sportcentrum lag de Nijmegenaar al na 41 seconden op zijn rug.

De beste Nederlander in de klasse tot 60 kilogram verloor van David Asoembani, de Georgiƫr die op 25 april in Wenen nog de Europese titel in de klasse tot 66 kilogram veroverde.

Teleurstelling

''Hij trok me over zijn heup heen en het was afgelopen'', treurde Mooren. ''Ik wist dat hij sterk was. Ik verloor dit jaar ook in Parijs van hem. Maar deze nederlaag betekent wel een enorme teleurstelling voor me.''

Mooren is de opvolger van Ruben Houkes, die drie jaar geleden in Rio de Janeiro verraste met de wereldtitel. Hij beleeft met een bronzen medaille op de EK, een tweede plaats in Moskou en derde plaats in Rio de Janeiro een sterk seizoen.

Beter

De student geneeskunde was in Tokio ook als vijfde geplaatst in de gewichtsklasse die wordt gedomineerd door Aziaten en Oost-Europeanen. Hij opende de WK met een overwinning op Aaron Junihiro, een Amerikaan die drie straffen incasseerde.

Mooren ontdeed zich vervolgens in de golden score, de extra tijd van een judowedstrijd, van Tumurkhuleg Davaadorj uit Mongoliƫ. ''Dat was een zware wedstrijd'', blikte hij terug. ''Ik was opgelucht toen ik die sterke jongen verslagen had. Helaas lag ik tegen Asoembani binnen een minuut op mijn rug. De volgende keer moet het beter, maar ik moet nu eerst deze teleurstelling verwerken",'

Bron: NU.nl

Website door Siteraise