NU.nl: Verkerk verovert zilveren medaille op EK judo

MONTPELLIER 26 april 2014 - Judoka Marhinde Verkerk heeft zaterdag in de klasse tot 78 kilogram zilver veroverd bij de Europese kampioenschappen in Montpellier. Verkerk verloor in de finale van Tcheumeo uit Frankrijk. Het is voor haar de derde EK-medaille, de tweede keer zilver.

In de halve finale won ze nog van de Hongaarse Abigel Joo. In de kwartfinales was de Rotterdamse al te sterk voor Lucie Louette Kanning.
In de tweede ronde versloeg Verkerk de Oekraïnse Viktorija Toerks. In de eerste ronde had ze een bye gekregen.

Guusje Steenhuis verloor de strijd om het brons van Joo. Ze dolf het onderspit op straffen en eindigde als vijfde. Eerder verloor ze in dezelfde klasse als Verkerk de kwartfinale van de Duitse Luise Malzahn.

Meyer

Zwaargewicht Roy Meyer redde het evenmin in de kwartfinales en haalde het ook niet in de herkansingen. Hij verloor van de Georgiër Matiashvili

Meyer is daardoor als zevende geëindigd. 

Van 't End

Noël van 't End is niet verder gekomen dan de tweede ronde in de klasse tot 90 kilogram.

Van 't End begon sterk met een zege op de Est Aleksander Marmeljuk, maar in de tweede ronde boog hij voor de Hongaar Krisztian Toth. Van 't End kreeg liefst vier straffen op zijn naam.

"Een domme dag. De laatste straf was discutabel. Mijn doel was de beste vijf, dat zat er ook zeker in. Het is zuur dat ik nu al het toernooi verlaat'', liet hij weten op het liveblog van de Judo Bond Nederland.

Savelkouls

Tessie Savelkouls ging in de klasse tot 78 kilogram onderuit in de eerste ronde. Ze belandde tegen de Litouwse Sandra Jablonskyte in een houdgreep.

Bron: NU.nl

Website door Siteraise