Opnieuw zilver voor Guusje Steenhuis op EK!

22 april 2017 - De 24-jarige Guusje Steenhuis, oud-judoka van Top Judo Nijmegen, heeft wederom een zilveren medaille behaald op de Europese Kampioenschappen, die dit jaar plaatsvonden in Warschau Polen. De nummer 1 van de wereldranglijst prolongeerde knap haar prestatie van vorig jaar. Het is haar derde senioren medaille op een EK, want in 2015 behaalde ze ook al brons.

Guusje Steenhuis judoode een puik toernooi. Ze won respectievelijk van de Russin Antonina Shmeleva, de Hongaarse Evelin Salanki en de Britse Natalie Powel. In de finale trof ze net als vorig jaar de Francaise Audrey Tcheumeo. Guusje Steenhuis begon de finale voortvarend met een waza-ari. De Francaise liep vervolgens tegen twee shido's aan en het zag er goed uit voor Guusje Steenhuis. Na 3.21 maakte Tcheumeo ook een waza-ari, maar er was nog niets aan de hand. 20 seconden later was het echter voorbij toen de Franse judoka een ippon scoorde.
Niettemin mag Guusje Steenhuis heel trots zijn op haar zilveren plak!

Tessie Savelkouls
De 25-jarige Tessie Savelkouls, eveneens oud-STJN-er, wist beslag te leggen op de zevende plaats. Voor haar was het ook een deja-vu, omdat het wederom judoka Weiss was die haar toernooi stopte. Deze keer was dat echter niet in de eerste partij. Tessie Savelkouls won haar eerste wedstrijd van de Hongaarse Emese Karpati. In de tweede partij moest ze haar meerdere erkennen in Svitlana Jaromka uit Oekraïne, de latere nummer 2. In de herkansing was het de Duitse Carolin Weiss die haar opmars richting podium stopte. Weiss werd uiteindelijk derde.

Voor alle resultaten, klik hier.

Website door Siteraise