Renske Wekking zilver, Kim Wijers en Mirthe van Kerkhof brons bij NK -15

12 maart 2017 - De judoka's van Top Judo Nijmegen hebben het vandaag weer uitstekend gedaan tijdens de Nederlandse Kampioenschappen in de -15 leeftijdscategorie. Van de 7 gekwalificeerden behaalden 3 judoka's een medaille: één keer zilver, twee keer brons.

Het was vandaag echt womens day. In de ochtend liet Renske Wekking (-44kg) zien het afgelopen jaar enorm gegroeid te zijn.  Ze bereikte overtuigend de finale (2x houdgreep en een ippon). Alleen de tweede wedstrijd moest ze in de Golden Socre na 4 minuten bikkelen naar zich toe trekken. Dat lukte niet nog een keer in de finale. Daar verloor de 12-jarige Renske Wekking in de Golden Score. Een zilveren medaille was haar beloning!
Tegelijkertijd stond ook de bijna 14-jarige Kim Wijers (-48kg) een paar wereldpotten te judoën. Na drie keer winst, verloor ze in de halve finale in de Golden Score. In de wedstrijd om het brons revancheerde ze zich en pakte ze een prachtige derde plek.
In de middag was het de 12-jarige Mirthe van Kerkhof (-32kg) die een bronzen medaille wist te behalen. Daarmee evenaart ze haar prestatie van het vorig jaar, toen ze eveneens brons won. Een fantastische prestatie.


De mannen deden het ook helemaal niet verkeerd. Luca Burgers en Stijn Willems verkochten de huid duur en behaalden respectievelijk een zevende en een vijfde plek!
Robin Kuijpers en Cathalijne van Soest zijn een ervaring rijker en stonden toch maar mooi op het NK!

Website door Siteraise