RU: Nijmeegse student-sporters van het jaar gekozen

16 november 2011 - De sportkoepel NSSR, waar alle Nijmeegse studentensportverenigingen bij zijn aangesloten, verkoos gisterenavond de Nijmeegse studentsporters van het jaar. Tijdens de ceremonie zijn in totaal zes verschillende prijzen uitgereikt.

Judoka Esther Stam is verkozen tot Topsporter van het Jaar. De 24-jarige, net afgestudeerd communicatiewetenschapstudent, won dit jaar goud op de Universiade en een aantal bronzen medailles tijdens wereldbekerwedstrijden. Ben je dan nog onder de indruk van de titel Topsporter van het Jaar in Nijmegen en de bijbehorende beker? Stam: ‘Jazeker ben ik er blij mee. Als je door een jury en het publiek wordt gekozen, dan spreekt daar waardering uit.'

Schermers winnen prijsDon Quichote
In het sportcafé werden meerdere prijzen uitgereikt. Naast die voor de sporters, waren er prijzen voor zowel de trainer als de vrijwilliger van het jaar. Ook is er een Sportploeg van het Jaar gekozen: de schermers van Don Quichote.

Vrijwilliger
Paul van Schijndel (24, Bestuurskunde) ging naar huis met de titel Vrijwilliger van het Jaar. Namens atletiekvereniging 't Haasje zet Van Schijndel zich jaarlijks in als ploegleider van de Batavierenraceploeg. Dat loont, getuige de twaalfde plaats (van de ruim driehonderd) in het algemeen klassement in de meest recente editie. Ook geeft hij Bata-trainingen.

Jury
De jury bestond uit Nijmeegse prominenten. Erik Verleg van de NSSR: 'Hun stem woog voor veertig procent mee in het uiteindelijke oordeel. Verder hadden alle bij de NSSR aangesloten sportverenigingen een stem, goed voor dertig procent. En dan was er nog een open internetverkiezing.' Die internetverkiezing is goed bezocht: in totaal stemden 1115 unieke bezoekers. ‘Opvallend is dat zowel jury als verenigingen als publiek min of meer hetzelfde hebben gestemd', aldus Verleg.  / Tekst & foto's Mark Merks

Alle prijswinnaars op een rij
v.l.n.r: Roeland Smits, Linda Klein, Esther Stam, Steven Eskes en Paul van Schijndel

In totaal zijn er dus in zes categoriën prijzen uitgereikt. Judoka Esther Stam werd tot Topsporter van het Jaar. Mountainbiker Steven Eskes is de Sportman van het Jaar. Schaatster Linda Klein is verkozen tot Sportvrouw van het Jaar. De schermers van Don Quichote zijn Ploeg van het Jaar. Paul van Schijndel ('t Haasje) is de Vrijwilliger van het Jaar, Roeland Smits (Triathlonvereniging Cerberus) is de trainer van het jaar.

Bron: Radboud Universiteit
http://www.ru.nl/@830606/pagina/

Website door Siteraise