RU: Nijmeegse student wint goud op Universiade China

16 augustus 2011 - Op één dag wist de Nederlandse studentendelegatie aan de Universiade in China twee medailles in de wacht te slepen. Onder hen Esther Stam, student Communicatiewetenschap aan de Radboud Universiteit, die bij het judo goud won in de gewichtsklasse tot 63 kilo.

In Nederland krijgen we er niet zo veel van mee, maar in China des te meer. De miljoenenstad Shenzhen staat op z'n kop vanwege de Universiade, een soort Olympische Spelen voor studenten. Een recordaantal van 9.300 atleten treedt in Shenzhen in het strijdveld, onder begeleiding van liefst 70.000 vrijwilligers. De Nederlandse delegatie telt 25 deelnemers, onder wie één Nijmegenaar.

Goud
De Nijmeegse student Communicatiewetenschap Esther Stam sleepte gisteren een gouden medaille in de wacht in de judo-gewichtsklasse onder 63 kg. De Nederlandse delegatie was verder succesvol dankzij een gouden plak van haar collega-judoka Kim Polling van de Hogeschool In Holland in Haarlem in de klasse tot 70 kg. De medaille van Stam komt bovenop een al indrukwekkende palmares, met onder meer een gouden titel op het Europees Kampioenschap in 2007.

Campus
Rob Cuppen, directeur van het sportcentrum in Nijmegen, doet vanuit Shenzhen via e-mail verslag van zijn belevenissen. Hij spreekt zijn ongeloof uit over de grootte van het evenement. Er is vanwege de Universiade een complete campus uit de grond gestampt waar de hele Nijmeegse universiteit in past. Na de spelen verandert dit terrein in een nieuw universiteitencomplex, waarbij de gebouwen van de organisatie een metamorfose ondergaan tot onderwijsgebouw en de vertrekken voor officials en atleten een nieuw leven krijgen als studentenflat. De Universiade duurt nog tot 23 augustus.

Bron: RU


Website door Siteraise