Senioren en junioren zeer goed op dreef tijdens DK in Ede

EDE 2 oktober 2011 - Tijdens de districtskampioenschappen voor senioren in Ede hebben de judoka's van Top Judo Nijmegen erg goed gepresteerd. Maar liefst 18 judoka's plaatsten zich voor het Nationaal Kwalificatie Toernooi dat over drie weken in Eindhoven plaats vindt. Tijdens het NKT kan deelname aan het NK senioren worden afgedwongen.

Manon Derks (-57 kg.), Chiel Willems (-66 kg.), Ferenc Arts (-73 kg.) en Tim Rentzing (-81 kg.) werden kampioen van het district Midden Nederland. Lotte Smits (-57 kg.) plaatste zich door de titel in Zuid Nederland in de wacht te slepen.

Verder plaatsten Joëlle Dam (-57 kg.), Marieke Teunissen en Evelien Donkers (-63 kg.), Vienne Buitink en Kiki Perquin (-70 kg.) en Marinka Sprangemeijer (-78 kg.) zich bij de dames. Bij de heren wisten Hugo Heinen (-66 kg.), Sam Mekaoui (-73 kg.), Menno Kok en Bas de Boer (-81 kg.), Kristiaan Laumen en Djeremy Harmsen (-100 kg.) en Talet Oztürk (+100 kg.) deelname aan het NKT af te dwingen.

 

Boyd Derks werd derde in de klasse tot 81 kg, maar ziet af van deelname aan het NKT. Ferenc Arts ziet ook af van deelname aan het NKT. Door de afmeldingen van Boyd en Ferenc schuiven Bas de Boer en Sam Mekaoui door naar een plek die recht geeft op deelname aan het NKT.

Website door Siteraise