Sportret van een Judoka: Jens Derksen

18 januari 2017 - Jens Derksen is het Sportret van deze week. De 11-jaar jonge judoka maakt weliswaar pas kort deel uit van Top Judo Nijmegen, maar heeft nu al grootse dromen. Hij wil niet alleen Olympisch Kampioen worden, maar ook nog minister van Financiën. Eitje zou je zo denken, ha ha. Hij heeft in elk geval al een goede start gemaakt in zijn jonge judocarrière en heeft ook een prachtig voorbeeld voor ogen.
Een beetje nieuwsgierig geworden? Ga dan snel lezen en maak kennis met Jens Derksen.

Naam:                              JENS DERKSEN
Geboorteplaats/-datum: Wijchen   4 januari 2006
Graad:                                3e Kyu
Woonplaats:                    Wijchen  

1. Wanneer ben je begonnen met judo?

Ik ben met judo begonnen op mijn 5de. Ik wilde eigenlijk op voetbal maar omdat mijn broer al judode dachten mijn ouders dat het misschien ook wel leuk voor mij zou zijn. En daar hebben ze geen ongelijk in gehad!


2. Bij welke vereniging?

Ik ben begonnen bij Derks4sport in Wijchen. Daar heb ik de passie voor judo ontdekt.


3. Wie was je eerste judoleraar, je sensei? En wie is je judoleraar nu?

Mijn eerste judoleraar was Rob de Haan. Hij zag al snel dat ik wedstrijdjes leuk vond dus mocht ik al snel naar de jeugdselectie van Derks4sport. Daar kreeg ik even les van Andre Melis en daarna van Michiel Visser. Omdat ik meer wedstrijden wilde doen was het beter dat ik naar een andere club zou gaan. En dat werd dus Judoschool Theunissen.
Nu zijn mijn judoleraren Marieke Teunissen, Niek Verhorstert en Gerrie Theunissen.


4. Sinds wanneer judo je bij Top Judo Nijmegen?

Sinds april 2014 train ik bij Judoschool Theunissen. Sinds augustus 2016 kom ik op toernooien voor Stichting Top Judo Nijmegen uit.


5. Hoeveel uur per week train jij?

Ik train nu 5,5 uur per week. 4,5 uur per week judo en 1 uur per week Atletic Skilles.


6. Wat is er leuk aan judo?

Het liefst doe ik judo wedstrijdjes. Omdat je daar lekker al je energie in kan stoppen.

 

 

7. Wat vind je moeilijk bij judo?

De grond technieken vind ik nog wel moeilijk. Soms kom ik dan kracht tekort. En ook verliezen doe ik niet graag. Ik vind het nog lastig om voor het “leren’ te gaan. Maar dat leer ik nog wel :-).


8. Wat zijn je beste resultaten? Waar ben je het meest trots op?

Ik ben 2 keer district kampioen geworden. In 2015 werd ik kampioen in de gewichtsklasse -34 en in 2016 in de gewichtsklasse -38. In 2017 hoop ik kampioen te worden in de gewichtsklasse -42. Ook ben ik trots op de medailles in Venray (brons) en in Frankfurt (goud).


9. Heb je ook tegenvallers gehad?

Ik denk niet dat ik al echte tegenvallers heb gehad, gelukkig maar! :-)


10. Wat wil je bereiken met judo?

Om in 2028 Olympisch kampioen te worden, dat is mijn grootste droom. Maar Europees- of Nederlands kampioen worden lijkt mij ook heel vet! Verder wil ik de technieken beter doen en ik wil sterker worden…


11. Wanneer is het seizoen voor jou geslaagd?

Als ik hard mijn best heb gedaan: dus wekelijks de trainingen volgen en op toernooien goed mijn best doen.
12. Welke opleiding doe je, aan welke school?
( Voor oudere judoka’s: welke opleiding heb je gedaan, aan welke school?) 

Dit jaar ga ik naar de middelbare school. Ik ga naar het SSGN in Nijmegen omdat ik daar de judo kan uitbreiden. Ik ga het VWO doen dus met school ga ik het ook druk krijgen. Ik heb er zin in!


13. Wat wil je worden?
(Voor oudere judoka’s: Wat voor een werk doe je nu, waar?)

Ik wil graag Minister van financiën worden en Olympisch kampioen.


14. Heb je naast judo ook nog hobby’s?

Ja, Ik doe drummen. Buiten spelen met mijn vrienden vind ik ook leuk om te doen. Maar judo vind ik het allerleukst. Dat doe ik gewoon het liefst.

 
15. Heb je broers en zussen? Heb je een partner?

Ik heb 1 broer. Hij heet Daan. Ik heb nog geen partner, ik ben pas 11 jaar.


16. Zo ja, sporten die ook? Zo ja welke sporten? En je ouders?

Daan sport ook, hij doet aan fitness. Mijn ouders hebben toen ze nog wat jonger waren wel veel gesport maar nu doen ze dat niet meer, maar dat zouden ze wel moeten doen :-).


17. Wie is je held?

Mijn held is Mark Huizinga. Ik wil net zo goed als Mark worden. Maar mijn ouders zijn ook helden voor mij. Want zij doen veel voor mij en dat vind ik super tof!18. Wat is je sterkste en je minst sterke eigenschap?

Mijn sterkste kant is dat ik doelgericht ben en ik ben ook gedisciplineerd. Ik heb een sterke eigen wil en kan hierin heel vasthoudend zijn. Dat is soms lastig voor mijn omgeving maar het is ook goed om te weten wat ik wil en daarvoor te gaan.
Ik kan soms moeilijk overweg met tegenslagen. Als het niet gaat zoals ik het wil dan ben ik niet de vrolijkste…


19. Wat wil je een keer in je leven nog doen? Wat zijn je dromen?

Ik zou graag nog een keer naar Japan willen gaan om daar te trainen. Mijn droom is om op een Olympisch podium te staan. Dat lijkt me echt fantastisch!


20. Wil je nog iets toevoegen? Heb je nog iets gemist in de vragenlijst?

Nee :-)


Jens Derksen heeft ook een eigen pagina met daarop zijn belangrijkste judoresultaten. Ben je nieuwsgierig, klik dan hier.

Inmiddels zijn er ook al meer dan 30 Sportretten van een Judoka verschenen. Ben je geïnteresseerd in de verhalen van andere judoka's, klik dan hier.

Website door Siteraise