Sportret van een Judoka: Kim Wijers

8 juni 2016 - Kim Wijers, het Sportret van een Judoka van deze week, komt uit een judonest. De 13-jarige judoka heeft namelijk een broer Nick die net zo fanatiek aan judo doet als zijzelf. Behalve dat ze goed judoot, kan de Groesbeekse ook nog uitstekend dansen. Trots is ze op haar bronzen plak tijdens het NK teams vorig jaar.  Ze houdt van gezelligheid en spreekt graag af met vriendinnen.  En een verre reis staat ook nog op haar verlanglijstje.
Maak snel kennis met onze judoka van de week: Kim Wijers.

Naam:                             KIM WIJERS
Geboorteplaats/-datum: 25-04-2003
Graad:                             2e Kyu
Woonplaats:                   Groesbeek


1. Wanneer ben je begonnen met judo?

Ik ben met 6 jaar gaan judoën. Ik ging altijd naar de wedstrijden van mijn broer Nick kijken, en ik vond het zo leuk dat ik toen ook met judo ben begonnen.

2. Bij welke vereniging?

Bij judo verenging Groesbeek.

3, Wie was je eerste judoleraar, je sensei? En wie is je judoleraar nu?

Mijn eerste lerares was Esther Polak. Zij kon heel leuk lesgeven. En met 7 jaar ben ik naar de jeugd selectie van Judoschool Theunissen gegaan. En nu ben ik bij Top judo Nijmegen en zijn mijn trainers Gerrie Theunissen en Jennifer Kuijpers.

4. Sinds wanneer judo je bij Top Judo Nijmegen?

Sinds 2015 train ik bij Top Judo Nijmegen.

5. Hoeveel uur per week train jij?

Ik train 6 uur per week.

6. Wat is er leuk aan judo?

Vooral het beste uit jezelf proberen te halen, en het aanleren van verschillende judo technieken. Ook de wedstrijden en de trainingstages zijn erg  leuk en vooral gezellig met de meiden. En de trainingen op Papendal vind ik leuk omdat je daar met andere judoka s traint.

7. Wat vind je moeilijk bij judo?

De vele technieken die ik leer in de trainingen om die te gebruiken in de wedstrijden, en dan ook nog te combineren.

8. Wat zijn je beste resultaten? Waar ben je het meest trots op?

Ik ben trots op een 1e plaats op het internationaal toernooi in Venray,  op drie keer een  1e plaats op het DK teams -12 en op de 3e plaats op het NK teams -15 vorig jaar.9. Heb je ook tegenvallers gehad?

Dat ik dit jaar op het DK de wedstrijd om het brons verloor en daardoor mijzelf  niet heb kunnen plaatsen voor het NK-15.

10. Wat wil je bereiken met judo?

Dat ik mijzelf blijf verbeteren, en in de toekomst een medaille op een EK of WK haal.

11. Wanneer is het seizoen voor jou geslaagd?

Als ik mijzelf blijf verbeteren en plezier blijf houden in judo. En dan komen de resultaten vanzelf!

12. Welke opleiding doe je, aan welke school?
( Voor oudere judoka’s: welke opleiding heb je gedaan, aan welke school?)

Ik zit nu in de brugklas van het Montessori College en doe Vmbo K-T.

13. Wat wil je worden?
(Voor oudere judoka’s: Wat voor een werk doe je nu, waar?)

Dat weet ik nog niet.

14. Heb je naast judo ook nog hobby’s?

Ik zit ook 2 x per week in een selectie groep bij Street-Dance  en ik spreek graag met vriendinnen af.

15. Heb je broers en zussen? Heb je een partner?

Ja ik heb een broer,  Nick.

16. Zo ja, sporten die ook? Zo ja welke sporten? En je ouders?

Hij judoot ook.

17. Wie is je held?

Kim Polling bij de judo. En mijn ouders, die staan altijd voor mij klaar. En gaan altijd met mij mee naar de wedstrijden.


18. Wat is je sterkste en je minst sterke eigenschap?

Mijn sterkste eigenschap is dat ik heel sociaal ben. Maar dat is bij judo misschien mijn zwakke eigenschap  (ik ben te lief!!).

19. Wat wil je een keer in je leven nog doen? Wat zijn je dromen?

Ik zou graag nog een keer een rondreis willen maken door Amerika en Australië.

20. Wil je nog iets toevoegen? Heb je nog iets gemist in de vragenlijst?

-

Kim Wijers heeft ook een eigen pagina met daarop haar belangrijkste judo resultaten. Ben je nieuwsgierig? Klik dan hier.

Website door Siteraise