Sportret van een Judoka: Marlieke van Ophuizen

5 oktober 2016 - Deze woensdag staat één van onze jongere en kersverse STJN-judoka's in de rubriek Sportret van een Judoka in het zonnetje: de geboren en getogen Nijmeegse Marlieke van Ophuizen. Ook deze jongedame heeft haar eerste judolessen van Esther Polak mogen krijgen. Bijna zeker een garantie voor succes!
Dit jaar mocht Marlieke van Ophuizen met Bushi Arnhem meedoen aan het NK voor teams en won daar haar beide partijen! Dromen heeft ze in overvloed, gelukkig maar, want als net 11-jarige heb je ook nog een lang leven voor je.
Ga snel lezen en maak kennis met Marlieke.

Naam:                              MARLIEKE VAN OPHUIZEN
Geboorteplaats/-datum: Nijmegen 28 augustus 2005
Graad:                              3e Kyu
Woonplaats:                    Nijmegen (Noord)


1. Wanneer ben je begonnen met judo?

In groep 1 (4 jaar) kregen we valtraining van judoschool Theunissen tijdens gym op school. Ik wilde eigenlijk gaan turnen maar na 1 proefles wist ik dat dat toch niks voor mij was en ben ik gestart met judo.


2. Bij welke vereniging?

Judo Theunissen in de Klif


3. Wie was je eerste judoleraar, je sensei? En wie is je judoleraar nu?

Esther Polak was mijn eerste judoleraar en nu train ik in Nijmegen bij Gerrie Theunissen / Jennifer Kuijpers / Marieke Teunissen / Niek Verhorstert en wie vergeet ik dan allemaal?


4. Sinds wanneer judo je bij Top Judo Nijmegen?

Officieel pas vanaf augustus want ik ben nog -12 dus kwam voor Judo Theunissen uit, ik train al wel een half jaartje bij de -15.


5. Hoeveel uur per week train jij?

Nog niet zo heel veel want ik vind school ook belangrijk, normaal train ik 2 of 3 keer per week.


6. Wat is er leuk aan judo?

Ik vind het leuk dat je eigenlijk van alles moet kunnen. Je moet sterk zijn, je moet technieken kennen maar je moet ook slim zijn en nadenken tijdens een wedstrijd.


7. Wat vind je moeilijk bij judo?

Wanneer een tegenstander erg weinig doet vind ik het soms lastig om een opening te vinden en geconcentreerd te blijven.


8. Wat zijn je beste resultaten? Waar ben je het meest trots op?

Ik ben trots om mijn enorme medaille voor de tweede plaats op het Kaizen toernooi dit jaar en dat ik in een meisjesteam van Bushi gevraagd werd voor het NK en daar mijn beide wedstrijden in een gewicht hoger wist te winnen.


9. Heb je ook tegenvallers gehad?

Ja ik had graag de gouden medaille gehaald op het Kaizen toernooi…… Jammer genoeg heb ik in het afgelopen jaar op de grote wedstrijden vaak net op de tweede plaats gestaan.


10. Wat wil je bereiken met judo?

Ik wil vooral lol hebben in Judo, en dan zien we wel waar ik uitkom.

11. Wanneer is het seizoen voor jou geslaagd?

Mijn seizoen is geslaagd wanneer ik aan het eind van het seizoen nog net zo veel lol beleef aan wedstrijden als aan het begin en onderweg ook nog flink wat heb geleerd (en een paar bekers winnen is natuurlijk altijd leuk).


12. Welke opleiding doe je, aan welke school?
(Voor oudere judoka’s: welke opleiding heb je gedaan, aan welke school?) 

Ik zit in de brugklas HAVO/VWO op het Dominicus College.


13. Wat wil je worden?
(Voor oudere judoka’s: Wat voor een werk doe je nu, waar?)

Goeie vraag, heel oud denk ik en verder weet ik dat nog niet.


14. Heb je naast judo ook nog hobby’s?

Ik lees, teken en knutsel heel graag.


 

15. Heb je broers en zussen? Heb je een partner?

Een broer (Bastiaan) en een broertje (Wouter), ik heb (nog) geen verkering.


16. Zo ja, sporten die ook? Zo ja welke sporten? En je ouders?

Bastiaan en Wouter Judoën allebei ook bij Top Judo Nijmegen, Bastiaan in de -15 en Wouter begint net voorzichtig met wedstrijdjes in de -8. Mijn ouders zijn zo druk met heen en weer rijden dat ze vooral sport kijken en denksport…..


17. Wie is je held?

Niemand, iedereen heeft zijn goede en slechte kanten.


18. Wat is je sterkste en je minst sterke eigenschap?

Ik wil graag de beste zijn maar vind het soms moeilijk om van anderen te leren of als iets niet lukt.


19. Wat wil je een keer in je leven nog doen? Wat zijn je dromen?

Och zoveel dat past niet in zo’n klein vakje.


20. Wil je nog iets toevoegen? Heb je nog iets gemist in de vragenlijst?

Nee


Marlieke van Ophuizen heeft ook een eigen pagina op deze website. Nieuwsgierig? Klik dan hier.

Inmiddels zijn er al meer dan 25 Sportretten van een Judoka verschenen. Ben je benieuwd over wie nog meer, klik hier dan door.

Website door Siteraise