Sportret van een Judoka: Swen Peek

14 september 2016 - Swen Peek is de judoka van deze week. In Sportret van een Judoka kunt u lezen, dat deze jonge Groesbeker uit de -18 selectie als 6-jarige begon met judo bij judoschool Theunissen. Samen met zijn vrienden en klasgenoten op de SSgN traint hij inmiddels al meer dan 10 uur in de week. In de zomer maakt hij nog wat tijd voor tennis. Trots is hij op zijn NK-titel met de -15 jongens en hij houdt van hele snelle auto's.
Lees weer een nieuw Sportret en maak kennis met Swen!

Naam:                                SWEN PEEK
Geboorteplaats/-datum: 25 januari 2016
Graad:                               2kyu
Woonplaats:                      Groesbeek


1. Wanneer ben je begonnen met judo?

Ik ben begonnen met Judo toen ik 6 jaar oud was.


2. Bij welke vereniging?

Ik ben begonnen bij judoschool Theunissen.


3. Wie was je eerste judoleraar, je sensei? En wie is je judoleraar nu?

Mijn eerste leraar was Gerrie Theunissen, Nu zijn mijn leraren Gerrie Theunissen en Jennifer Kuijpers.4. Sinds wanneer judo je bij Top Judo Nijmegen?

Sinds mijn zevende jaar judo ik bij Top judo Nijmegen. Ik werd op mijn verjaardag voor de selectie gevraagd bij het judo toernooi in Groesbeek.5. Hoeveel uur per week train jij?

Ik train ongeveer 10,5 uur in de week.6. Wat is er leuk aan judo?

Het leuke aan judo vind ik om iemand in een volle ippon te gooien met een fantastische worp.7. Wat vind je moeilijk bij judo?

Het moeilijkste bij judo vind ik dat je constant op je gewicht moet blijven letten.8. Wat zijn je beste resultaten? Waar ben je het meest trots op?

Ik ben het meest trots op de eerste plaats met het 3e team bij het Theo Meijer team toernooi. En op goud bij het NK teams -15.

9. Heb je ook tegenvallers gehad?

Ik heb twee keer een tegenvaller gehad bij judo een keer had ik mijn pols gebroken, en de andere keer had ik mijn hand gebroken. Maar ik hoop verder blessure vrij te blijven.10.Wat wil je bereiken met judo?

Ik zou graag de Olympische spelen willen bereiken met judo.11.Wanneer is het seizoen voor jou geslaagd?

Het seizoen is voor mijn geslaagd wanneer ik mezelf goed ontwikkeld heb.12.Welke opleiding doe je, aan welke school?
( Voor oudere judoka’s: welke opleiding heb je gedaan, aan welke school?)

Ik zit nu in 4 HAVO op de SSGN, en doe het profiel Economie en Maatschappij.13.Wat wil je worden?
(Voor oudere judoka’s: Wat voor een werk doe je nu, waar?)

Ik wil later iets in de Economie gaan doen maar wat precies weet ik nog niet.14.Heb je naast judo ook nog hobby’s?

Naast judo doe ik ook nog graag tennis samen met mijn ouders en vrienden.15.Heb je broers en zussen? Heb je een partner?

Nee16. Zo ja, sporten die ook? Zo ja welke sporten? En je ouders?

Mijn ouders doen als Sport Tennis.


17. Wie is je held?

Mijn grote voorbeeld is altijd Geesink geweest omdat ik hem al vanaf toen ik klein was op televisie zag en ik wou altijd zo goed worden als hij was.18.Wat is je sterkste en je minst sterke eigenschap?

Mijn sterke eigenschap is dat ik goed kan samenwerken met anderen, Maar mijn minst sterke eigenschap is dat ik vaak niet stil kan zijn met praten als ik met vrienden ben.19.Wat wil je een keer in je leven nog doen? Wat zijn je dromen?

Ik zou graag nog wel een keer in mijn leven een mooie auto willen zoals een BMW of AUDI.20.Wil je nog iets toevoegen? Heb je nog iets gemist in de vragenlijst?

Nee

Swen Peek heeft ook een persoonlijke pagina, waarop zijn belangrijkste judo-resultaten zijn vermeld. Bent u nieuwsgierig? Klik dan hier.

Ondertussen zijn er al meer dan 20 Sportretten van een Judoka verschenen in deze reeks. Ben je benieuwd van wie allemaal, klik dan hier.

Website door Siteraise