Sportret van een Judoka: Tim Wekking

31 augustus 2016 - Na 7 weken zomervakantie starten we weer met de succesvolle rubriek Sportret van een Judoka. Vandaag maken we kennis met Tim Wekking, één van onze aardigste -18 judoka's. Tim is een harde werker, no nonsense, die al 10 jaar aan judo doet. Tim werd met het -15 team vorig jaar Nederlands kampioen. Hij is verder trots op zijn deelname aan het NK-18 en zijn tweede plek in Bremen. De 15-jarige judoka uit Berg en Dal houdt van tekenen, maar heeft daar helaas weinig tijd voor. Hij zit op het gymnasium, maar weet nog niet wat hij wil worden.
Laat u weer verrassen en maak kennis met Tim Wekking!


Naam:                     TIM WEKKING
Geboorteplaats/-datum:    Nijmegen, 16 april 2001
Graad:                     2e kyu, bruine band
Woonplaats:          Berg en Dal


1. Wanneer ben je begonnen met judo?

In 2006, ik was toen 5 jaar.

2. Bij welke vereniging?

Bij ‘Sint Antonius’ in Beek Ubbergen.

3. Wie was je eerste judoleraar, je sensei? En wie is je judoleraar nu?

Mijn eerste judolerares was Kartini (achternaam weet ik niet meer…:), en nu is mijn sensei Gerrie Theunissen.
 1. Sinds wanneer judo je bij Top Judo Nijmegen?

Ik begon met judoën bij judoschool Teunissen toen ik 9 was, in 2010, en ik stapte over naar STJN in 2012.
 1. Hoeveel uur per week train jij?

Ik train 6-8 uur per week, afhankelijk van de trainingen en toernooien in het weekeind.
 1. Wat is er leuk aan judo?

Judo is heel onverwacht. Je wedstrijd kan binnen tien seconden zijn afgelopen, of paar minuten duren. Verder is het heel veelzijdig. Er zijn heel veel soorten worpen en technieken en daardoor kunnen judoka’s zich ook van elkaar onderscheiden. Verder vind ik het ook erg lekker om me helemaal uit te leven tijdens de trainingen.
 1. Wat vind je moeilijk bij judo?

Verliezen is natuurlijk nooit leuk… Verder is het ook moeilijk om steeds verschillende worpen in te blijven zetten.
 1. Wat zijn je beste resultaten? Waar ben je het meest trots op?

Erg blij ben ik met mijn derde prijs op het DK -18, omdat ik me toen voor het eerst had gekwalificeerd voor het NK. Verder ben ik ook trots op de eerste prijs op het NK teams, en op m’n 2e plek in Bremen.

 1. Heb je ook tegenvallers gehad?

Ja, in de -15 ben ik drie keer net buiten het podium gevallen bij de DK’s, waardoor ik toen niet op het NK heb mogen judoën. Dat was best wel zuur…
 1. Wat wil je bereiken met judo?

Judo is voor mijn gewoon een heel leuke sport waarin ik veel energie kwijt kan. Verder wil ik steeds beter worden, zowel technisch en fysiek als mentaal. Op dit moment is mijn doel het bereiken van het NK en het behalen van een prijs daar.
 1. Wanneer is het seizoen voor jou geslaagd?

Ik vind een seizoen geslaagd als ik vooruitgegaan ben. Ook is het natuurlijk leuk om dat dan op toernooien terug te zien. Maar dat is niet het belangrijkste.
 1. Welke opleiding doe je, aan welke school?
   ( Voor oudere judoka’s: welke opleiding heb je gedaan, aan welke school?)

Ik zit nu op het Stedelijk Gymnasium Nijmegen.
 1. Wat wil je worden?
  (Voor oudere judoka’s: Wat voor een werk doe je nu, waar?)

Eigenlijk weet ik dat nog niet, maar economie en talen vind ik wel leuk.
 1. Heb je naast judo ook nog hobby’s?

Ik heb eerst op tennis gezeten, maar dat kon ik niet meer combineren met school en judo, dus daar ben ik vanaf gegaan. Ook vind ik het leuk om in m’n vrije tijd te tekenen, maar die tijd is wel spaarzaam…

 1. Heb je broers en zussen? Heb je een partner?

Ik heb een zusje, Renske. Die is jullie vast wel bekend…
 1. Zo ja, sporten die ook? Zo ja welke sporten? En je ouders?

Renske zit ook op judo en dat doet ze nu ook bij STJN. Mijn moeder tennist twee keer in de week en mijn vader doet aan mountainbiken en fitness.  
 1. Wie is je held?

Ik heb geen held. Iedereen heeft zo z’n kwaliteiten, maar mijn familie is me het meest dierbaar.
 1. Wat is je sterkste en je minst sterke eigenschap?

Mijn sterkste eigenschap is dat ik me niet snel door anderen laat afleiden. Ik ben een harde werker en doorzetter. Wel mag ik soms nog wat meer op mijn eigen kracht vertrouwen.
 1. Wat wil je een keer in je leven nog doen? Wat zijn je dromen?

Ik vind reizen erg leuk, en zou graag een keer naar Madagaskar gaan.
 1. Wil je nog iets toevoegen? Heb je nog iets gemist in de vragenlijst?

Nope.

Tim Wekking heeft ook een eigen pagina, met daarop zijn belangrijkste judo resultaten vermeld. Nieuwsgierig? Klik dan hier.

Inmiddels zijn er al meer dan 20 artikelen in de reeks Sportret van een Judoka verschenen. Wil je die anderen ook lezen? Klik dan hier.

Website door Siteraise