STJN in de prijzen, Judoka Tessie Savelkouls genomineerd voor Nijmeegse sportprijs 2014

NIJMEGEN 22 februari 2015 - Vijftien genomineerde sporters en sportploegen komen op zaterdag 28 februari naar de Jan Massinkhal voor de uitreiking van de Nijmeegse sportprijzen. Voormalig STJN-judoka Tessie Savelkouls is genomineerd in de categorie sportprijs individueel. Ook Stichting Top Judo Nijmegen zelf is in de prijzen gevallen. Als mede-initiatiefnemer van het plan ‘Talent Centraal Nijmegen’ heeft STJN samen met nog een aantal andere organisaties de sportinitatiefprijs van Nijmegen gewonnen.

Talent Centraal Nijmegen
‘Talent Centraal Nijmegen’  is een plan voor een topsporttrainingsaccommodatie op het sportpark De Dennen. Talent Centraal is bedoeld om Nijmeegse en regionale talenten te stimuleren en te begeleiden. Het plan is gemaakt door de Gymnastiek- en Turnvereniging De Hazenkamp, Stichting Top Judo Nijmegen, Team Zevenheuvelen, de Hogeschool Arnhem en Nijmegen, Topsport Gelderland en de gemeente Nijmegen.

De sportprijzen worden uitgereikt in de categorieën sporter van het jaar, jeugdsportprijs, gehandicapten sportprijs, sportploeg van het jaar, jeugdsportprijs voor teams, sportinitiatiefprijs en een oeuvreprijs.

‘De jaarlijkse uitreiking van sportprijzen laat zien dat Nijmegen veel sporttalenten rijk is. Hun overwinning, hun sportieve inzet en het positieve effect op de breedtesport en de talentontwikkeling in de stad is iets om trots op te zijn.”, aldus Renske Helmer-Englebert, wethouder sport.

De onafhankelijke jury, onder leiding van voorzitter Rob Cuppen, maakte onlangs de genomineerden en de prijswinnaars bekend.

Genomineerden

Sportprijs Individueel
Susan Kuijken (atletiek)
Tessie Savelkouls (judo)
Sèbas van Lith (zwemmen)

Jeugdsportprijs individueel
Nyls Kostanje (zwemmen)
Liza Foppen (synchroon zwemmen)
Roel Bogie (tafeltennis)

Gehandicaptensportprijs
April Ranshuijsen & Maud Reusken (rolstoelhockey)
Laura de Vaan (handbiken)
Marjolein Buis (rolstoeltennis)

Teamsportprijs
NSVV Heyendaal (volleybal)
Team Hazenkamp (turnen)
Team 7-Heuvelen (atletiek)

Teamsportprijs jeugd
Team 7-Heuvelen (atletiek)
Jongens B1 Pegasus (volleybal)
Minioren selectie Aque Novio ’94 (zwemmen)

Prijswinnaars

Sportinitiatiefprijs
Talent Centraal Nijmegen

Oeuvre award
Wim Zegers, GTV De Hazenkamp (turnen)
Has van Cuijk, team 7-Heuvelen (atletiek)

U bent van harte uitgenodigd om er bij te zijn. Zaterdag 28 februari openen de deuren om 19.30 uur.

Voor meer informatie, klik hier.

Website door Siteraise