Top Judo Nijmegen behaalt 6 tickets voor NK -18

15 maart 2015 - Top Judo Nijmegen blijft het goed doen. Anderhalve week geleden deden er nog 13 judoka’s mee aan de NK -15; dit weekend wisten 6 judoka’s tijdens de Districtkampioenschappen in Ede een ticket voor de Nederlandse Kampioenschappen -18 jaar te behalen.


In de ochtend deden een zevental -15 jonkies mee aan het DK in een poging om al in de hogere leeftijdsklasse door te breken. In de -46kg gewichtsklasse, de laagste gewichtsklasse in het -18 jaar kampioenschap, waren Max Arts, Nanne Omerkoyly en Jaïr Reinartz niet de enigen. 9 van de 12 judoka’s kwamen uit het geboortejaar 2001. Reële kansen dus voor de -15 Nederlands Kampioen Jaïr Reinartz. En het lukte. Alleen in de finale was Jian van Wijland te sterk. Jaïr verdiende met een zilveren plak een ticket voor het NK. In dezelfde gewichtsklasse werd Max Arts vijfde en miste op een haar na een ticket. Nanne Omerkoylu streed dapper, maar was na twee verloren partijen uitgeschakeld.

In een gewichtsklasse hoger streed Tim Wekking met 10 andere judoka’s om een ticket. Viste hij vorige maand in een lagere gewichtsklasse nog net naast een NK-ticket, deze keer lukte het in de -50kg wel. Tim Wekking werd knap derde en mag over drie weken aan zijn eerste Nederlandse Kampioenschappen deelnemen.

In de -55kg werd het een zware strijd. Tim van Kleef was met slechts twee -15 judoka’s (van Bushi Arnhem) ingeschreven in een volle poule. In het 18-koppige deelnemersveld wist Tim van Kleef niettemin door te dringen tot de strijd om het brons, maar verloor helaas en miste daarmee net een NK-ticket.

Bij de meisjes was vooraf al zeker dat Pleun Broekhuizen en Marit van Kerkhof een ticket zouden krijgen voor het NK -18. Elk district mag per gewichtsklasse vier judoka’s afvaardigen naar de NK. In de -48kg klassen waar beide judoka’s van Top Judo Nijmegen deelnamen hadden zich slechts vier judoka’s ingeschreven. Niettemin moest er voor een goede uitgangspositie op het NK gejudoot worden. Pleun Broekhuizen won twee partijen en verloor er één, waardoor zij de zilveren plak behaalde. Marit van Kerkhof verloor drie wedstrijden en werd vierde.

In de middag kwamen de ‘echte’ -18 judoka’s op de mat: Jesse Bekema (-73kg), Willem Bernards (-81kg), Koen van Eerd (-66kg) en Justus van Soest (-73kg).

In de -66kg gewichtsklasse (de grootste na de -55kg) moest Koen van Eerd een poging wagen om een NK-ticket. Het lukte de eerste jaars -18 judoka echter niet om in het sterke deelnemersveld op het podium te komen. Datzelfde gold ook voor Justus van Soest. In een 13-koppig deelnemersveld moest ook hij uiteindelijk het hoofd buigen. Dat gold niet voor de meer ervaren Jesse Bekema en Willem Bernards.

Jesse Bekema streed in dezelfde gewichtsklasse als Justus van Soest en behaalde een derde plek. Willem Bernards mocht in het 8-koppige deelnemersveld een zilveren plak ophalen in de -81kg gewichtsklasse.

Op 4 april strijden de judoka’s van Top Judo Nijmegen in Leek (Groningen) om het Nederlands Kampioenschap.

Website door Siteraise