Top Judo Nijmegen heeft Nederlands Studentenkampioen

1 mei 2016 - Afgelopen zaterdag werden de Nederlandse Studenten Kampioenschappen Individueel gehouden in het Universitaire Sportcentrum in Nijmegen.
Niek Verhorstert (-66kg), judoka en trainer bij Top Judo Nijmegen, werd Nederlands Studentenkampioen. Rick Jaspers (-90kg) won een mooie zilveren plak.

Acht judoka's van Top Judo Nijmegen deden mee aan het jaarlijkse NSK judo.
In de ochtend kwamen Yaniek van Aken (-57kg), Tom van Gammeren (-81kg) en Rick Jaspers (-90kg) op de mat. Tom van Gammeren won helaas geen prijs. Yaniek van Aken judode met vier goede partijen een prima toernooi, maar verloor helaas de wedstrijd om het brons. Rick Jaspers deed het ook uitstekend en haalde de finale, waar hij uiteindelijk  verloor. Niettemin pakte hij een mooie tweede plaats.In de middag kwamen er nog 5 judoka's van Top Judo Nijmegen op de tatami.
Niek Verhorstert won al zijn partijen en werd Nederlands kampioen studenten -66kg! Ferenc Arts (1991, 1992, 1993 en 1994) en Mayke Akkermans (2010) gingen Niek Verhorstert lang geleden al voor, maar nu heeft Top Judo Nijmegen, met Niek weer een studentenkampioen in huis. Top gedaan Niek!

Winnende worp van Niek Verhorstert.

Tom de Wildt en Roel Uijt de Haag, die ook in de gewichtsklasse van Niek Verhorstert uitkwamen, pakten helaas geen prijs.
Sam Mekaoui (-73kg) en Marieke Teunissen (-70kg) bereikten beiden de wedstrijd om het brons. Sam Mekaoui moest echter in verband met een blessure aan zijn nek stoppen. Marieke Teunissen verloor haar partij en zo werden beiden niettemin knap 4e.

Meer informatie
Voor meer resultaten, klik hier. Foto's van de NSK zijn te vinden op deze link.

Website door Siteraise