Top Judo Nijmegen met -15 jongensteam Nederlands Kampioen

28 juni 2015 - Tijdens de Nederlandse Kampioenschappen voor judoteams in de -15 klasse, deed de talentvolle selectie van Top Judo Nijmegen mee. Het jongens -15 team, dat als favoriet van start ging, werd Nederlands kampioen.

Het jongensteam bestond uit een 10-tal judoka’s, waar er per wedstrijd slechts 5 op de mat verschenen in 5 verschillende gewichtsklassen:

- Max Arts

- Sam Bakker

- Koen Heg (Bushi Arnhem)

- Rick Jansen

- Tim van Kleef

- Tycho Muhlack

- Swen Peek

- Jaïr Reinartz

- Luca de Waal

- Tim Wekking


Van de 10 judoka’s die deel uitmaakten van dit team deden maar liefst zeven mee aan de individuele Nederlandse Kampioenschappen -15 e/o -18 jaar. Jaïr Reinartz en Koen Heg zijn Nederlands kampioen, Tim van Kleef nummer 2 van Nederland, Luca de Waal 7e en Max Arts 9e, net als Rick Jansen. Tim Wekking deed mee aan de -18 NK. Kortom Top Judo Nijmegen vaardigde een heel sterk team af naar de NK voor teams. En de -15 selectie maakte zijn favorietenrol meer dan waar!

In de eerste wedstrijd werd Thag (Oost-Nederland) met 5-0 verslagen. Top Judo Nijmegen, de Districtskampioen van Midden-Nederland was superieur. Daarna werd in een spannende pot met 3-2 gewonnen van JC Helden uit Limburg. In de finale stonden Top Judo Nijmegen en Judo Yushi (Noord-Holland) tegenover elkaar. Het werd nagelbijten. Top Judo Nijmegen nam echter een onoverbrugbare voorsprong van 3-1. De laatste wedstrijd wonnen de Noord-Hollanders nog wel, maar Top Judo Nijmegen won met 3-2 en werd daarmee Nederlands Kampioen.

Voor Top Judo Nijmegen, die in het verleden diverse malen Nederlands Kampioen werd in de senioren klasse is het een unicum. Nog niet eerder werd een -15 jongensgroep van STJN Kampioen van Nederland.

Top Judo Nijmegen sluit daarmee een succesvol jaar af, waarin er op de diverse NK’s vele individuele en team plakken werden behaald.

Website door Siteraise