Top NK -18 voor Top Judo Nijmegen

8 april 2017 - Tijdens de Nederlandse Kampioenschappen -18 hebben de judoka's van Top Judo Nijmegen het uitstekend gedaan. Vier medailles werden mee naar huis genomen, waarvan 3 zilveren en 1 bronzen en dat is een topprestatie van de 11 deelnemende judoka's.
Jilke RIpping, Renee Maas en Jaïr Reinartz werden tweede en wonnen zilver. Alexe Wagemaker pakte een bronzen medaille. Pleun Broekhuizen werd vijfde.

Ochtend
In de ochtend kwamen 6 STJN-judoka's op de mat: Nanne Ömerköylü, Pleun Broekhuizen, Tycho Muhlack, Luca de Waal, Alexe Wagemaker en Jaïr Reinartz.
Nanne Ömerköylü (-66kg) , nog knap 2e op het DK, verloor bij zijn eerste optreden op een NK helaas zijn twee eerste wedstrijden en was uitgeschakeld.
Pleun Broekhuizen, Tucho Muhlack en Luca de Waal kwamen nog heel ver, maar haalden net geen medaille. Tycho Muhlack (-55kg) won zijn eerste partij, verloor zijn tweede, won daarna wederom twee partijen, maar delfde uiteindelijk in zijn vijfe partij het onderspit tegen Van Wi en werd negende. Luca de Waal (-73kg) verloor na 2 winstpartijen de kwartfinale van de uiteindelijke kampioen Mark van Dijk en moest na verlies in de herkansing genoegen nemen met een negende plaats. Pleun Broekhuizen (-63kg)  in 2015 nog Nederlands -15 Kampioene, won haar eerste partij, maar verloor haar tweede. In de herkansing won ze vervolgens knap 4 partijen op rij, stuitte in de strijd om het brons op Loura Noordam, verloor maar werd niettemin knap vijfde.

Alexe Wagemaker brons / Jaïr Reinartz zilver!
Het lukte de grootgrossiers van NK-medailles Alexe Wagemaker en Jaïr Reinartz wel om wederom een NK-medaille te behalen. Eerste jaars -18-er Alexe Wagemaker (-57kg) verloor na een bye haar tweede wedstrijd. In de herkansing won zij vervolgens 5 partijen op rij en pakte een mooie bronzen medaille, haar 6e NK-medaille in vier jaar tijd en na brons op het NK -21 haar tweede dit jaar!
Jaïr Reinartz (-60kg) won knap 4 partijen op rij en stuitte vervolgens in de finale op oud STJN-er Quincy Haefkens, die deze keer te sterk was. Niettemin behaalde Jaïr Reinartz een prachtige NK-medaille, zijn vijfde NK-medaille in vier jaar!


Middag
In de middag kwamen Justus van Soest, Koen van Eerd, Kim Wijers, Jilke Ripping en Renee Maas op de mat.
Koen van Eerd (-90kg) verloor zijn twee eerste partijen en was uitgeschakeld. Datzelfde gold voor Justus van Soest (-81kg).
De nog net 13-jarige Kim Wijers (-48kg) was de eerste partij uitgeloot, verloor haar tweede partij, trof wederom een bye, won van Janine Jansen, maar verloor vervolgens van Britt Koolmoes. Met één winst partij werd ze niettemin negende.

Renee Maas zilver / Jilke Ripping zilver!
De beide Europacupgangers stelden in de middag niet teleur. Renee Maas (-40kg) won 3 partijen op rij en bereikte daarmee de finale. Daar trof zij Fleur de Ruijter, waarmee zij ook uitkomt in de Europacup. Het lukte Renee Maas niet om te winnen, maar ze pakte wel een mooie zilveren medaille, haar eerste NK-medaille!
Jilke Ripping (+70kg) had al eerder een NK-medaille gewonnen (ze werd twee jaar geleden Nederlands -15 Kampioen). Zij stond na 4 partijen in de finale. Daar verloor zij van Marit Kamps, maar pakte wel haar tweede individuele NK-medaille!


Iedereen van harte gefeliciteerd.

Website door Siteraise