Topsport Gelderland: Guusje en Tessie pakken brons tijdens WK junioren

7 november 2011 - Guusje Steenhuis en Tessie Savelkouls hebben hun succesrijke juniorentijd afgesloten met een medaille op het WK. In Kaapstad grepen beide dames een bronzen medaille. Het WK junioren in Kaapstad werd daarmee voor Nederland succesvol afgesloten. Dankzij twee judoka van Top Judo Nijmegen kwam het medailletotaal voor de nationale ploeg op vier.

Steenhuis, die in Lommel de Europese titel greep, bereikte overtuigend de halve finale in de klasse -78kg. na zeges op de Italiaanse Linda Politi (waza-ari), Bianca Crathorne uit Zuid-Afrika (ippon) en de Duitse Julia Tillmanns (ippon). In de halve eindstrijd bleek de latere vice-wereldkampioene Hyunji Yoon (KOR) maar net te sterk (yuko). In de snel daarop volgende strijd om de bronzen medaille versloeg Guusje de Braziliaanse Samanta Soares, met een vol punt.

Savelkouls plaatste zich voor de halve finales in de klasse +78kg. door zeges op Ivan Sutalo uit Kroatiƫ (waza-ari) en Zita Notter uit Duitsland (yuko). De winst op de Duitse betekende sportieve revanche op de verloren halve finale tijdens de EK junioren. In de halve finale was Monami Inoue uit Japan, de latere wereldkampioene, op ippon de meerdere. In de strijd om brons had was Tessie veel te sterk voor Yuliya Orazbayeva. De Kazachstaanse kon niks forceren, kreeg vier straffen wegens schijnaanvallen en daarmee werd Tessie voortijdig tot winnares van een bronzen medaille uitgeroepen.

Met de medailles sluiten beide judoka een zeer succesvolle juniorencarriere af. Over een week staan ze in Rotterdam voor deelname aan het NK senioren, waarvoor beide dames van de bondscoach een wildcard ontvingen.

Bron: Topsport Gelderland


Website door Siteraise