U15 teams Top Judo Nijmegen verdienen ticket NK

31 mei 2015 - Het is zowel het meisjes als het jongens U15 team van Top Judo Nijmegen gelukt om afgelopen zaterdag in Ede kampioen te worden van District Midden-Nederland en daarmee een ticket te verdienen voor de Nederlandse Kampioenschappen op 27 juni.

Beide teams troffen in tegenstelling tot andere jaren, maar één ander team in de strijd om het NK-ticket. Bij de meisjes was dit JV Duurstede/Theo Meijer Sport; bij de jongens de combi van SI Hoogland/Theo Meijer Sport. Om die reden werd het een best-of-three wedstrijd. Top Judo Nijmegen liet er bij zowel de meisjes als de jongens geen twijfel over bestaan welk team het sterkste was. Na twee wedstrijden was de klus geklaard en kon er nog een trainingswedstrijdje aan toegevoegd worden.

Bij teamkampioenschappen strijden er in vijf gewichtsklassen judoka’s van beide verenigingen tegen elkaar. Het team, dat de meeste wedstrijden wint, wint de wedstrijd.

Bij de meisjes stonden de volgende judoka’s op de mat:
- Pleun Broekhuizen*
- Kim Gieling
- Marit van Kerkhof*
- Candice Lammers
- Jilke Ripping*
- Alexe Wagemakers*
- Kim Weijers

Bij de jongens bonden de volgende toppers de strijd aan:
- Max Arts*
- Rick Jansen*
- Tim van Kleef*
- Tycho Muhlack
- Swen Peek
- Jaïr Reinartz*
- Luca de Waal*

Top Judo Nijmegen kon met een hele sterke ploeg afreizen naar Ede. Een groot deel van de judoka’s* die de teamkleuren verdedigden streden ook al op de individuele Nederlandse Kampioenschappen om de prijzen. Een vijftal van hen won daadwerkelijk ook een medaille.
De Nederlandse Kampioenschappen vinden plaats op zaterdag 27 juni a.s. in het Triavium in Nijmegen.
Top Judo Nijmegen zal daar met 4 teams vertegenwoordigd zijn. Naast de beide U15 teams zullen ook de senioren dames en heren acte de presence geven. Judoschool Theunissen zal een meisjes U12 team afvaardigen.

Website door Siteraise