Uitstel besluit topsporthal

(Turnvereniging De Hazenkamp geeft een demonstratie bij de ondertekening in 2009 van de intentieverklaring voor Topsport- en Innovatiepark De Goffert. Archieffoto Theo van Zwam)

NIJMEGEN 1 december 2010 - Het besluit over de realisering van nieuwe topsporthallen, de bouw van een tweede tribunering in het Gofferstadion en medische onderwijsvoorzieningen bij de Goffert, is zeker twee maanden uitgesteld. Volgens wethouder Floris Tas van Sport is de kwestie te ingewikkeld om op korte termijn een besluit te nemen.

Aanvankelijk zou het college in november een keuze maken, maar dat wordt nu januari. Daarna is het woord aan de gemeenteraad.


Volgens Tas heeft het college een second opinion laten uitvoeren naar de plannen voor een Topsport- en Innovatiecentrum. De resultaten van die studie zijn pas 15 november ontvangen. Het college studeert nu op de uitkomsten.


De coalitie van GroenLinks, PvdA en D66 heeft steeds gezegd achter het nieuwe topsportcentrum te staan. De partijen zien het als een geweldige economische kans voor de stad. De verbinding van sport(clubs) met kennis- en zorginstelling wordt zeer gewaardeerd.


Maar het college vreest de risico's. Het gaat om een investering van 83 miljoen euro. Jaarlijks moeten de deelnemers voor een opbrengst zorgen van circa 5 miljoen euro, NEC alleen al staat op termijn voor een bijdrage van 1,9 miljoen inclusief de huidige huursom van het stadion en de Eendracht.


Het college wil vooraf de garantie krijgen dat de voetbalclub die extra lasten zeker vijf jaar kan dragen. De coalitie heeft eerder ook vastgelegd dat er geen extra gemeentelijk geld naar dit project gaat. De vier zaalsportclubs, NEC, de medische - en onderwijsinstellingen moeten de lasten straks zelf opbrengen


Volgens Tas mag de parkeerdruk in de wijken door de extra activiteiten ook niet groeien. Het parkeren mag ook niet ten koste gaan van het groen. Met name de raadsfractie van GroenLinks is daar heel stellig in.

Bron: De Gelderlander


Website door Siteraise