Veteranen STJN kansrijk tijdens Dutch Masters Open

19 mei 2016 - Komende zaterdag 21 mei 2016 zal voor de 6e keer de Dutch Masters Open plaatsvinden. Dit toernooi is het officiële Nederlands kampioenschap voor veteranen in diverse categorieën en kent ook dit jaar weer deelname van tientallen binnen- en buitenlandse judoliefhebbers.
Veteranen uit Oekraïne, Groot-Brittannië, Spanje, Frankrijk, Denemarken, Duitsland, Finland en Rusland hebben zich al ingeschreven voor dit toernooi.

Afgelopen jaren
In alle 5 voorgaande edities van de Dutch Masters pakte STJN-veteraan Ferenc Arts een medaille. In 2011, 2012, 2013 en 2014 won de inmiddels 45-jarige maar nog steeds superfitte judoka goud. In het afgelopen verloor hij voor het eerst in de finale en won zilver. Dat maakte hij vervolgens bij de Wereldkampioenschappen voor veteranen meer dan goed. Hij pakte daar de wereldtitel. Ook dit jaar zal hij weer een gooi doen naar de medailles en zal met minder dan goud geen genoegen nemen.
Ook de 56-jarige STJN-judoka Bas Swartjes viel al vier keer eerder in de prijzen. In 2011 goud, in 2012 zilver en de afgelopen twee jaar brons.

Deelnemers STJN
Behalve Ferenc Arts doet dit jaar ook een andere STJN-veteraan mee: Oscar Looman, in de categorie M3/M4 -73 kg. Bas Swartjes moet dit jaar helaas verstek laten gaan. Hij is herstellende van een blessure. Helaas doen een aantal andere STJN-veteranen evenmin mee. Trainer/coach Gerrie Theunissen, die afgelopen jaar tweede op het WK werd, heeft eveneens afgezien van deelname.

Tijd
08.30-09.30 uur  weging
09.45-10.30 uur   warming-up
10.30 uur              start wedstrijden

Plaats
Sporthal Buitenhof
Duke Ellingtonstraat 2
Delft

Meer informatie
Voor meer informatie, klik hier.

We wensen Ferenc en Oscar veel succes en hopen dat er ook dit jaar weer medailles mee naar Nijmegen gaan.

Website door Siteraise