Vier medailles op toptoernooi Harnes

HARNES 6 december 2015 - Afgelopen zaterdag 5 december behaalden vier judoka's van Top Judo Nijmegen een medaille tijdens het het sterk bezette A-label toernooi Harnes.

Jaïr Reinartz (-55kg) won goud, Tim van Kleef (-55kg), Jilke Ripping (-63kg) en Alexe Wagemaker (-48kg) brons.

Top Judo Nijmegen vertrok met 9 judoka's (Alexe Wagemaker, Jilke Ripping, Nanne Ömerköylü, Max Arts, Tim Wekking, Luca de Waal, Swen Peek, Jaïr Reinartz en Tim van Kleef) reeds op vrijdag naar Frankrijk om zich goed te prepareren voor dit open international - Docteur Dorémieux toptoernooi, waar judoka's uit maar liefst 20 landen van binnen en buiten Europa meededen. 

De enige dames in het gezelschap, Jilke Ripping en Alexe Wagemaker, kwamen in de ochtend al aan bod. Zij maakten de verwachtingen meer dan waar. Jilke Ripping won haar eerste partij, verloor haar tweede, maar wist in de herkansing vier partijen op rij te winnen en won daarmee een prachtige bronzen plak. Alexe Wagemaker legde een zelfde traject af en wist ook via de herkansing een welverdiende bronzen plak binnen te halen.


Jaïr Reinartz en Tim van Kleef troffen in hun gewichtsklasse maar liefst 69 tegenstanders. Beiden wonnen knap vier partijen op rij, om vervolgens elkaar in de halve finale tegen te komen. Deze keer trok Jaïr aan het langste eind. Hij versloeg vervolgens een Pool in de finale. Tim won in een strategische wedstrijd het brons.

Website door Siteraise