Waldnet: NK Judo Teams tot 17 jaar te Drachten

14 november 2005 - DRACHTEN - Afgelopen zaterdag heeft in het Sportcentrum te  Drachten alweer voor de vierde keer een  Nederlands Kampioenschap Judo plaatsgevonden.  Voor de derde maal ging het om een NK voor  teams, in dit geval voor judoka’s jonger dan 17  jaar. De NK werd georganiseerd door Judo Bond Nederland in samenwerking met Sportbedrijf  Smallingerland en Judovereniging Shihan uit  Drachten. 

Er deden in totaal 34 teams aan het NK mee, waarvan 21 herenteams en 13 damesteams. Er werd  de hele dag flink strijd geleverd door de  verschillende teams. Bij zowel de heren- als  damesteams deed ook Judo A-Zeven uit Drachten  mee. Beide teams konden echter niet meestrijden  om de hoogste plaats. 

Bij de heren streden de teams Theo Meijer Sport,  Kenamju, Ben Rietdijk Sport en Top Judo Nijmegen  om de begeerde hoogste plaats. De finale tussen  Ben Rietdijk Sport en Top Judo Nijmegen werd in  het voordeel van Ben Rietkerk Sport beslist. De  overige twee teams moesten genoegen nemen de  derde plaats.

Bij de dames streden de teams Top judo Noord,  Theo Meijer Sport, Judoteam Maastricht en Judo  Groningen om de begeerde hoogste plaats. Hier  eindigde Top Judo Noord op de eerste plaats. In  dit team dat onderleiding stond van coach Andre Tjeerdsma uit Leeuwarden zaten een vijftal  Friese dames, nl.; -48 kg. Natascha Mertens, -52  kg. Jennifer Wichers (Fr.), -57 kg. Monique  Zoontjes (Fr.), -63 kg. Yfke de Vries ( Fr.) en  +63 kg. Jeannet Visser (Fr.) en Michelle  Zoontjes (FR.). De tweede plaats ging naar Judo  Groningen en de twee derde plaatsen naar Theo  Meijer Sport en Judo Maastricht. 

Er was sprake van een geslaagd toernooi. In het  eerste weekend van maart 2006 staat weer een NK  gepland in het Sportcentrum te Drachten. Dan  gaat het om de individuele kampioen-schappen  voor judoka’s tot 17 jaar 

Bron: Waldnet

Website door Siteraise