Weer vijfde plek voor Renee Maas bij Europacup

12 maart 2017 - Renee Maas en Jilke Ripping hebben weer een prachtige ervaring in hun rugzak. Dit weekend vertegenwoordigden zij Nederland bij de Europacup voor kadetten in Zagreb Kroatië. Onder bezielende leiding van coach Jennifer Kuijpers wist Renee Maas zelfs weer een vijfde plaats te bemachtigen.

Op zaterdag waren de lichtgewichten aan de beurt. Renee Maas (-40kg) uitkomend in de lichtste gewichtsklasse mocht om 14.00 uur de mat op. Het werd een lange dag, want om 20.00 uur was de laatste partij nog niet gejudoot.
In de klasse van Renee Maas waren in totaal 12 judoka's. Vier van hen waren de eerste ronde vrijgeloot, Renee niet zij moest meteen aan de bak. In eerste partij trof zij de gevreesde Braziliaanse, Hanna Nascimento. De Braziliaanse scoorde weliswaar een wazari maar met 1.17 op de klok, pakte Renee het initiatief en won met ippon. De tweede partij was tegen Ivana Nikolic uit Montenegro. Renee Maas begon met een strafje en haar tegenstander volgde. Na 2.59 was het echter klaar en had Renee met een wazari en ippon verloren. In de derde partij herstelde Renee Maas zich knap en ze pakte met met 3 wazari's en dus ippon de winst tegen Ana Bjelic uit Servië. Net als een maand geleden stond Renee Maas weer in de wedstrijd om het brons. En net als een maand geleden lukte het weer net niet. Deze keer was de Belgische Jente Verstraeten het obstakel. Niettemin pakte Renee een prachtige vijfde plaats! En daar mag ze heel trots op zijn.

Op zondag waren de wat zwaardere gewichten. En dat daar nogal wat verschil in kan zitten was meteen duidelijk voor Jilke Ripping. Jilke komt uit in de +70kg gewichtsklasse (29 judoka's) . En daar waar zij net boven dit gewicht zit, moest ze het in haar eerste partij opnemen tegen de 130kg wegende Braziliaanse Luiza Cruz. Met recht een gewichtig klusje. Het lukte Jilke Ripping dan ook niet, ondanks sjorren en porren om deze dame om te krijgen. Het lukte haar wel om de volle 4 minuten uit te judoën. In de herkansing trof Jilke Ripping de Oekraïnse Ruslana Bulavina. Na 2.17 was de wedstrijd en het toernooi voorbij.
Niettemin heeft Jilke Ripping in dit toernooi weer beter gejudoot en weer een mooie stap gezet in haar ontwikkeling. Goed gedaan, Jilke!

Voor een overzicht van alle resultaten, klik hier.

Website door Siteraise