WK snel voorbij voor Jeroen Mooren en Jayme Mata

26 augustus 2015 - Afgelopen maandag en dinsdag kwamen Jeroen Mooren en JaymeMata in actie tijdens de Wereldkampioenschappen judo in Astana; Jeroen namensNederland, Jayme namens Aruba.
Jeroen Mooren, die als outsider voor de medailles op de matverscheen, verloor zijn tweede pot onfortuinlijk. Jayme Mata was na éénwedstrijd uitgeschakeld.

Jeroen Mooren die als eerste Nederlander op de mat verscheen, won zijn eerste partij tegen Tom Schmit uit Luxemburg met ippon. Inde tweede ronde moest hij tegen Papinashvili uit Georgie. Deze sterke judoka versloeg hij recent nog tijdens de Europese Spelen toen hij vijfde werd, maar deze keer ging de Georgiër met een yuko aan de haal met de winst. Niet iedereen was het daarmee eens. Na afloop van de wedstrijd ging het vooral over één moment, waarin velen, waaronder ook bondscoach Arens er van overtuigd waren, dat de Nijmegenaar een yuko had gescoord. Maar de scheidsrechter kende dezeniet toe en daarmee was Jeroen Mooren uitgeschakeld op het WK.

Winnaar in de -60kg klasse, die uit 61 deelnemers bestond, was Jeldos Smetov uit Kazachstan.

images/stories/11887969_891877467527425_1095600183866600965_n.jpg

Een dag later mocht Topjudo Nijmegen judoka Jayme Mata de mat op.
Helaas de loting zat Jayme Mata niet mee in de -66kg, diebestond uit 60 judoka’s. Jayme Mata moest zijn 1e partij direct tegen de EuropeesKampioen Khan-Magomedov uit Rusland. Jayme Mata verloor zijn wedstrijd met eenarmklem. Na één wedstrijd was het WK voor Jayme voorbij.

Winnaar in de -66kg klasse werd Am Ba-ul uit Zuid-Korea.

Website door Siteraise