Zilver Sam Mekaoui, brons Soeridj Rakhan op NK -17

DRACHTEN 10 maart 2009 - Op 7 maart vond het Nationale Kampioenschap - 17 in het sportcentrum van Drachten plaats. Er waren maar liefst negen judoka's van STJN.  Sam Mekaoui (-50) bereikte de finale bij de heren -50 kg, waarin Sam op de mat kwam tegen Jamie Raijmakers. De reguliere wedstrijdtijd was niet voldoende voor de beide heren om tot scoren te komen. In golden score ging de winst toch naar Raijmakers (NH). Sam moest genoegen nemen met zilver.

Soeridj Rakhan(-55) verloor in de kwartfinale van de latere kampioen Alex Bos (NH) en moest zich via de herkansingen terugvechten naar het brons. In de beslissende partij won hij van Mosselaer (LI). Simone Zwitserloot (-44) was ook dicht bij het brons. De strijd om de derde plaats verloor Simone met waza-ari, tegen Merel Wit(NH). Marit Masselink (-40) en Victor Teunissen (-81) eindigden als 7e.

Manon Derks (-44), Demi Zuidema (-48), Collin Dam (-50) en Erik Visscher (-55) draaiden goede wedstrijden, maar deden helaas niet mee om de prijzen. Voor sommigen een teleurstelling, en en voor sommige een zege. De judoka's zullen nu verder kijken naar Bremen en Erfurt waar de bondscoaches de wedstrijden met veel belangstelling zullen volgen.

Website door Siteraise