Zinderend slot Nationale Judo League

NIJMEGEN 4 mei 2009 - In een kolkende Vereeniging heeft het Hodij Coatings Judo Team het publiek getrakteerd op een prachtige finale van de Nationale Judo League. Na afloop stond er een gelijke stand op het bord en ging de titel helaas op judopunten (30-22) naar het team van Kenamju. Het herenteam had in de halve finale het team van Theo Meijer Sport met 6-1 verslagen.

In de finale opende Jeroen Mooren met een winst op Leon Borgsteede. De Haarlemmer was duidelijk gekomen om een gelijkspel binnen te slepen, maar redde dit niet tegen een ontketende Mooren: yuko. In de klasse tot -66 kg. kwam voor Kenamju de Hongaar Ungvari op de mat. De kersverse Europees kampioen verraste Martijn van Oostrum: 1-1. Lennard Gerrits lijkt in de klasse tot 73 kg. Dex Elmont onder controle te hebben, maar plotseling weet Elmont toch Ippon te scoren.

Robbie van Laarhoven treft in de klasse -81 Guillaume Elmont. In een prachtige partij brengt van Laarhoven de spanning in de wedstrijd terug, door Elmont met een Kata Guruma op z'n rug te leggen. Met een stand van 2-2 komt Marvin de la Croes de tatami op voor de wedstrijd in de klasse -90 kg. tegen Dogan Tekin. De la Croes is scherp, scoort waza-ari en yuko en houdt die voorsprong eenvoudig vast. Dan is het Danny Meeuwsen -die in 2006 én 2008 de beslissende punten binnenhaalde- die het moet opnemen in de klasse -100 kg. tegen Henk Grol. Een partij op het scherpst van de snede, waarin Meeuwsen knap overeind blijft. Vlak voor tijd weet Grol een inzet van Meeuwsen over te nemen en scoort hij ippon. Een van de scheidsrechters kent het punt toe aan Meeuwsen, maar de stand is weer gelijk: 3-3. Aangezien Kenamju voor staat in judopunten, kan Elco van der Geest voor een onbeslist gaan in de laatste partij tegen Grim Vuijsters. Beide heren komen niet tot scoren en daarmee wint Kenamju de Nationale Judo League, editie 2009.
 
http://www.omroepgelderland.nl/web/Nieuws/nieuwsartikel/Nijmeegse-judokas-verliezen-finale.htm

Website door Siteraise